2. ožujka 2020.

Završen 1. ciklus edukacija SRC-a

Dana 28. veljače 2020. je završen 1. ciklus edukacija Stručno-razvojnog centra za podršku roditeljstvu i program "Rastimo zajedno". Isti je dan obilježen i početak drugog ciklusa edukcija.

Kroz osam edukativnih modula polaznice su stekle šira znanja potrebna za dobru suradnju i podršku roditeljima te kompetencije koje će pridonijeti njihovom profesionalnom razvoju: komunikacijske, digitalne, vještine rada u timu, grupnog i individualnog rada s odraslima i sl.

Također, polaznice su osposobljene za provođenje radionica "Rastimo zajedno" u svojim vrtićima. Tijekom edukacije su u svojim vrtićima provele program od 11 radionica za roditeljima "Rastimo zajedno", jedan klub roditelja, u tijeku je provođenje radionica kluba očeva, a osposobljene su i za provođenje radionica s odgajateljima.

src

Završetak edukacije obilježen je svečanom podjelom potvrdnica i čestitkama sudionicima na uspješno završenoj edukaciji. Sve prisutne je pozdravila Jasminka Citković, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu. Čestitkama su se pridružile autorice programa "Rastimo zajedno" Branka Starc i Ninoslava Pećnik koje su polaznicama poželjele dobrodošlicu u "Rastimo zajedno" obitelj; te ravnateljice uključenih vrtića. Predstavnica MZO Tijana Vidović te predstavnica UNICEF-a i voditeljica programa za podršku obitelji Gordana Horvat nisu mogle osobno sudjelovati, ali su mailom poslale čestitke i riječi podrške.

Program edukcije uspješno su završile 23 polaznice iz devet uključenih vrtića. Novi ciklus edukacija pohađat će 15 polaznica iz Istarske, Primorko-goranske i Šibensko-kninske županije.

Zadnje objave