usavršavanje
PROJEKTI

Od ideje do ostvarenja

Projekt je nastao u suradnji dječjih vrtića "Radost" Crikvenica, "Cvrčak i mrav" Tribalj i "Fijolica" Novi Vinodolski, a potaknut je spoznajom da se osnovne poduzetničke kompetencije kod čovjeka mogu prepoznati od najranijih dana njegovog života.
Cilj ovog projekta je razvoj inicijativnosti, kreativnosti i poduzetnosti kod djece što podrazumijeva sposobnost djeteta da vlastite ideje iznosi i ostvaruje u različitim aktivnostima i projektima koji su jedan od oblika prirodnog, integriranog učenja djece.
Kroz projekt su organizirane edukacije za odgojitelje kako bi ih se osnažilo za prepoznavanje i poticanje kompetencija poduzetnosti i inicijativnosti kod djece predškolske dobi i razvoj različitih projekata.
Projektom se nastoji povezati odrasle i djecu te pokrenuti novu priču iz koje djeca uče od odraslih i obratno. U sklopu toga je planirana organizacija Poduzetničkih dana koji se održavaju u mjesecu svibnju svake godine na lokaciji jedne od tri samouprava (Crikvenica, Novi Vinodolski i Tribalj).