26. lipnja 2017.

Sudionici OMEP konferencije u posjeti vrtiću

OMEP (Organisation Mondiale pour l’Education Préscolaire) je međunarodna, nevladina i neprofitna organizacija koja se bavi svim aspektima odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu.

Prvi dan konferencije, 21. lipnja bio je rezerviran za posjete sudionika konferencije vrtićima kako bi se upoznali sa odgojno-obrazovnom praksom, kurikulumom i standardima koji se u predškolskoj praksi provode.

Centralni objekt Dječjeg vrtića Radost danas su posjetili stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja djece rane, predškolske i školske dobi koji su došli iz različitih zemalja svijeta: Čilea, Hong Konga, Republike Koreje, Japana, Turske, Ekvadora, Nigerije, Velike Britanije, Urugvaja, Brazila, Finske i Švedske.

Posjetitelje je dočekala ravnateljica vrtića Martina Magaš koja im je poželjela toplu dobrodošlicu u vrtić i Grad Crikvenicu te ih pozdravila u ime gradonačelnika Damira Rukavine. Ravnateljica je posjetiteljima iznijela osnovne informacije o vrtiću te ih ukratko upoznala sa Nacionalnim kurikulumom za rani i predškolski odgoj i obrazovanje i Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe, dokumentima po kojima se provodi vrtićka praksa.

Gosti su zatim imali prilike vidjeti kako se provodi praksa vrtića obilaskom prostora svih odgojno-obrazovnih skupina ustanove. Posjetitelji su izrazili zadovoljstvo viđenim, pohvalili su djelatnike i prostorije vrtića te su se puni dojmova zaputili u Opatiju.

Zadnje objave