3. svibnja 2018.

Program Poduzetničkih dana 2018.

"Znanost i poduzetništvo" tema je Poduzetničkih dana koji se održavaju 10. i 11. svibnja 2018. u Crikvenici. Inicijatori i organizatori su dječji vrtići "Radost" Crikvenica, "Cvrčak i mrav" Tribalj i "Fijolica" Novi Vinodolski. Tri umrežena vrtića provode projekt "Od ideje do ostvarenja" s ciljem poticanja razvoja poduzetničkih kompetencija od najranije dobi. Poduzetničkim danima ovi vrtići svoj jedinstveni model suradnje proširuju na lokalne zajednice, povezujući sve odgojno obrazovne ustanove i podupiruće institucije. Vrtići polaze od spoznaje da je poduzetnost karakterna osobina koju treba poticati, razvijati i njegovati od najranije dobi.

Cilj Poduzetničkih dana je omogućiti djeci različite dobi istraživanje i eksperimentiranje na kreativan način te široj javnosti predstaviti način rada sa djecom i učenicima; projekte koji se potiče i promiče razvoj poduzetničkih kompetencija. Sadržaji događanja namijenjeni su svim dobnim skupinama.

Približavanje znanosti djeci na njima primjeren način, koji potiče razvoj znatiželje i kreativnosti jedan je od puteva razvoja poduzetničkog duha. Znanost i poduzetništvo čine jednu nedjeljivu cjelinu – znanost je podloga razvoju poduzetništva, poduzetništvo je poligon za preispitivanje te iste znanosti. Stoga će Gradska sportska dvorana u Crikvenici 11. 5. biti pretvorena u "Kućicu eksperimenata" (Hiška ekperimentov iz Ljubljane) koju će posjetiti više od 700 djece različite dobi.

plakat

Dvodnevni program u Dorani Zora sastoji se od plenarnih predavanja i prikaza primjera dobre prakse na poticanju poduzetničkih kompetencija od vrtića do fakulteta te projekata mladih poduzetnika. U svečanom dijelu programa nastupaju djeca sva tri vrtića. Biti će riječi o tome zašto je važno biti obrtnik, o poslovnoj suradnji HBOR-a i Poduzetničkog centra na poticanju poduzetništva te će se raspravljati o važnosti pokretanja inovacija. Kroz izložbu radova svoj rad će predstaviti učeničke zadruge "Zvončica", Osnovne škole Zvonka Cara, Crikvenica; "Cibor", Srednje škole Dr. Antuna Barca, Crikvenica i "Omorika", Osnovne škola dr. Josipa Pančića, Bribir. Domjenak za sudionike skupa pripremaju učenici srednje škole Dr. Antuna Barca sa svojim nastavnikom kuharstva koji će na taj način prikazati dio svoga programa rada i kompetencije koje su stekli.

Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski, Vinodolska općina, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Sudionici skupa u Dvorani Zora su osnovne i srednja škole koje djeluju na području Grad Crikvenice, Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, Centar za pomoć u zajednici Izvor, Arhitektonski fakultet Zagreb, Studij Dizajna, Grad Crikvenica, Agencija za odgoj i obrazovanje, HGK ŽK Rijeka, Obrtnička komora PGŽ, mladi poduzetnici, Poduzetnički centar Vinodol i HBOR.

Zadnje objave