18. ožujka 2022.

Kravate za tate

Naša radionica za očeve "Kravate za tate" održala se 17. ožujka s početkom u 16:30. Na samom početku radionice "Školjkice" su svojim tatama izrecitirale pjesmicu "Moj tata" koju su prethodno sami osmislili uz malu pomoć odgajateljice Lidije. Potom su otplesali uz glazbenu podlogu pjesme "Crtić".

Očevi su bili neizmjerno ponosni otprativši ih uz veliki pljesak do svojih mjesta. Tamo su ih čekale salvete ukrašene tušem u boji koje su djeca prethodno pripremila sa svojim odgajateljicama. Sada je trebalo uz tatinu pomoć izraditi kravatu. Ljepilo, škare, papiri u boji i radni dio je marljivo započeo. Bilo je tu raznih dimenzija, uzoraka i pregršt boja. Mašti na volju svi su se predano uključili izradi. Potom su birali mudre poruke na papirićima kojima su upotpunili svoj rad. Svima smo uručili diplome za sudjelovanje.

Moj tata

Moj tata je velik
i jak kao čelik.
Moj tata voli cvijeće
i skače od sreće.
Skače od sreće zato jer me voli,
hoće ili neće!

Autori: Školjkice

Citati
Najbolje što otac može dati svojoj djeci je njegovo vrijeme.

Svaki muškarac može biti otac, no potrebno je nešto posebno da se bude tata.

Otac nije niti sidro koje nas zadržava, niti jedro da nas negdje odvede, već zvijezda vodilja čija ljubav nam pokazuje put.

Svako dijete citira svog oca, riječima i djelima.

U trenutku kada odrasli muškarac shvati da je vjerojatno njegov otac bio u pravu, obično već ima sina koji za njega misli da je potpuno u krivu.

Prije braka sam imao 3 teorije o odgoju djece, a sada imam 3 djece i ni jednu teoriju o odgoju.

Imati djecu je poput života na fakultetu: nitko ne spava, sve je potrgano i stalno netko povraća.

Kada god jedno od moje djece kaže "laku noć", uvijek si pomislim: "da, da, možeš misliti".

Zadnje objave