8. prosinca 2020.

Kampanja "Otvori oči"

Uključili smo se u kampanju "Otvori oči". To je dio nacionalnog projekta “Želim vježbati vid” kojeg je pokrenula humanitarna Udruga “…i djeci s ljubavlju” iz Rijeke čiji je cilj senzibilizacija javnosti o prevenciji vida.

Djeca skupina Sunašca i Slatkići će ovaj tjedan zajedno sa svojim odgojiteljicama pogledati animirani film "Otvori oči". Edukativni crtani film "Otvori oči" služi za podizanje svijesti o brizi za naše oči među predškolskom djecom, učenicima osnovnih škola, nastavnicima i roditeljima. On je jedna od aktivnosti za senzibilizaciju javnosti pod podrškom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Sufinanciran je od strane Primorsko-goranske županije.

Film je namijenjen djeci od šeste do jedanaeste godine, sufinanciran je od strane Primorsko-goranske a putem njega se uči niz medicinsko-znanstvenih pojmova. Nakon pogledanog crtanog i razgovora o njemu u vrtiću, roditelji sa svojom djecom odgovaraju na pitanja u upitniku. Podaci koji se dobiju biti će važni u kontekstu krajnjeg cilja, a to je otvorenje centra za rehabilitaciju vida.

Crtani film "Otvorite oči" možete pogledati na linku.

Zadnje objave