3. svibnja 2022.

Eko radionica u Školjkicama

Vrtićka skupina Školjkice Dramalj, obilježila je eko dane provodeći razne aktivnosti u skupini. Kroz cijeli tjedan djeca su raznim aktivnostima razvijala svijest o ekologiji i kako svojim ponašanjem doprinijeti očuvanju svoga okoliša. Usvajamo navike razvrstavanja otpada i doziranje trošenja vode i ubrusa u svakodnevnim potrebnim situacijama.

Učeći o raznim vrstama biljaka, mirodija i voćaka, odlučili smo oživjeti naše vrtove na krovnoj terasi. U suradnji sa roditeljima, sakupljali smo sadnice raznih biljaka koje smo posadili na sunčanoj krovnoj terasi našeg vrtića. Za sadnju i pripremu zemlje bili su nam potrebni i odgovarajući probor poput grabljica, lopatica, motika i krampova. To je najviše razveselilo dječake koji su kroz manipulaciju tim predmetima nastavili razvijati interes za kopanjem i iskopima koje smo ranije kroz godinu primijetili u skupini.

Nakon pripreme zemlje u kojoj su uvelike pomogli tate, mame su sa svojom djecom krenula sa sadnjom cvijeća i voćaka koje su donijeli. Mlađa braća i sestre iz jasličke skupine također su pomogli u kopanju i sadnji. Svi su sudjelovali podjednako sa velikim trudom i dogovorena je daljnja suradnja oko odražavanja našeg Mirisnog svijeta. Ostalo je još puno mjesta koje moramo popuniti novim sadnicama pa se naša priča sadnje nastavlja i dalje…

Zadnje objave