6. travnja 2018.

Edukacija zdravstvenih voditeljica

Naš vrtić domaćin je edukacije o zdravoj prehrani za zdravstvene voditeljice dječjih vrtića Primorsko-goranske i Istarske županije koja će se održati u petak, 13. 4. 2018., s početkom u 10,30 sati.

Dr. sc. Mihaela Dujmović, dipl. ing., Nadija Žufić Rudan, bac. med. tech., će održati stručno predavanje o novim trendovima o prehrani. Zdravstvene voditeljice dječjih vrtića "Radost" Crikvenica i "Fijolica" Novi Vinodolski – Mirjana Paušin-Butorac i Edita Kalafatić će kao primjer dobre prakse prezentirati naš model organizacije stručnih usavršavanja u području zdrave prehrane.

Edukacija o zdravoj prehrani se u Dječjem vrtiću "Radost" provodi više od dvije godine u suradnji sa nutricionisticom dr. sc. Martinom Linarić, a započela je u okviru projekta Crikvenica Zdravi Grad. Teme radionica i predavanja za odgajatelje te radionica za djecu i roditelje bile su: "Pravilna prehrana – prevencija pretilosti kod djece", "Alergije i intolerancije na hranu" te "Priprema zdravih slastica i obroka". Radionice za kuhare i pomoćno kuhinjsko osoblje organizirane su u suradnji s vrtićima Fijolica, Novi Vinodolski i Cvrčak i mrav iz Triblja te Centrom Izvor Selce. Cilj radionica za kuhare je uvesti nove namirnice i jela u jelovnike ustanova te upoznati zdravije načine pripreme obroka. Polaznici edukacije imat će priliku isprobati zdrava jela i slastice uz preporuku unošenja istih u vrtićke jelovnike.

Zadnje objave