2. studenoga 2023.

Dani kruha i jabuka u Pčelicama

Dani kruha i jabuka u Pčelicama

Mjesec listopad posvećen je prekrasnoj jeseni, dozrijevanju i branju jesenskih plodova, uočavanju boja koje se kriju u svakom sočnom plodu kao i njihovo kušanje s kojima zadovoljavamo sva svoja unutarnja osjetila.

U našoj skupini obilježili smo Dane kruha i Dan jabuka kako bi pokazali koliko su važne namirnice koje blagujemo i zbog kojih smo zdravi, veliki i zbog kojih se osjećamo snažnima.

Dane kruha proveli smo u izradi slatkih i slasnih kiflica uz pomoć mame Marte koja nam je pokazala svoje vještine u pripremi tijesta. Djeca su tijesto pretvorila u najfinije kiflice koje smo blagovali u popodnevnoj marendi. Omiljeno čokoladno punjenje dodatno je otvorilo naše apetite pa smo pojeli sve do posljednje.

Vrijedne ruke,
vrijedno rade,
Pčelice naše na sve paze.
Upoznaju svijet iako su male,
Toliko su vrijedne da nemaju mane!

Dan jabuka nosio je svoje ime ponosno toga dana. Od jutarnjih sati o ovoj voćki se razgovaralo, pjevalo, crtalo i bojalo. Mama Ruby razveselila nas je svojom prisutnošću i jabuci dala posebno značenje. Odlučili smo izraditi Štrudlu, a djeca su vrijedno pomagala u pranju, guljenju i ribanju jabuka.

Oduševio ih je sok koji se dobije od naribane voćke – svi smo probali i obogatili svoje osjetilo okusa najfinijim stopostotnim jabučnim sokom.

Vrijedne ruke vrijednih Pčelica napravile su najslasniju štrudlu koju smo ikada probali. Vrtićem se širio miris jabuke, jeseni i najfinije štrudle.