28. prosinca 2020.

Advent kod Prijatelja

Vrijeme radosnog iščekivanja, pripremu za dolazak Božjeg sina, u našoj skupini već tradicionalno započinjemo izradom adventskog kalendara.
Kako djetetu približiti taj dolazak? – Našim odnosom prema drugome u neposrednoj okolini u kojoj živimo.

Kako je ova godina specifična tako su nam uskraćena i druženja s članovima naše šire obitelji tj. našim bakama i djedovima, nonama i nonićima. Zbog toga smo odlučili iskazati zahvalu upravo njima, u suradnji s roditeljima. Svako je dijete uz pomoć roditelja izradilo zahvalu kojima smo dodijelili brojeve za dane adventskog kalendara. Uslijedilo je svakodnevno otvaranje prozorčića kalendara uz pjesmu "Visom leteć ptice male", čitanje zahvale i zajedničku molitvicu.

Na kraju adventa sve zahvale smo odnijeli u poštu i poslali na zadane adrese. Bilo je i zahvala koje smo poslali e-mailom. Nakon toga dobili smo povratne informacije kako smo izazvali pozitivan šok, radost, suze radosnice bakama i djedovima, nonama i nonićima.

Tijekom Adventa u vrijeme dnevnog odmora čitali smo i priče kojima nas je vodio magarčić Aron. On je bio i glavni lik u prikazu "Rođenje Isusa" koji smo organizirali na kraju adventa u čast Božića. Nismo zaboravili zahvaliti i našem dragom svecu zaštitniku, svetom Nikoli, koji nas je razveselio poklonima.

Zadnje objave