Upute za dovođenje djece

25. kolovoza 2020.

Mole se roditelji/skrbnici:
• da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
• da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19

ULAZAK I IZLAZAK IZ VRTIĆA

1. Prilikom ulaska u ustanovu poštivati pravilo međusobnog razmaka od 1,5m
2. Dolazak u vrtić je do 9 sati. Od 9:00 do 15:00 sati vrata svih vrtića će biti zaključana i roditelji više neće moći ući u vrtić (osim u iznimnim slučajevima prema dogovoru).
4. Dijete u vrtić dolazi u pratnji samo jedne odrasle osobe.
5. ODRASLA OSOBA U PRATNI DJETETA OBAVEZNO MORA IMATI MASKU, U PROTIVNOM NE MOŽE UĆI U PROSTOR VRTIĆA. MASKA SE MORA OBAVEZNO NOSITI PRAVILNO, TAKO DA POKRIVA NOS I USTA.
6. Prije ulaska u vrtić i dodirivanja kvaka ili zvona roditelj/osoba u pratnji obavezno mora dezinficirati ruke.
7. Prilikom ulaska u vrtić dijete i osoba u pratnji moraju stati na dezinfekcijsku podlogu.
8. Roditelj/osoba u pratnji s djetetom dolazi do garderobe i preobuva dijete u papučice. Dijete predaje odgajatelju na ulaznim vratima sobe uz što kraće zadržavanje u prostoru vrtića i poštivanje fizičkog razmaka prema drugim osobama. Roditelj ne smije ulaziti u prostor sobe.
9. Roditelje ne smije ulaziti u prostor blagavaone
10. Roditelji/skrbnici se ne zadržavaju u prostorima vrtića (unatarnji i vanjski prostori) te izbjegavaju fizički kontakt (bliski kontakt) s drugom djecom, roditeljima/skrbnicima te djelatnicima vrtića (ukoliko to nije nužno potrebno).
11. Ne preporuča se duža komunikacija roditelja i odgajatelja prilikom preuzimanja djeteta.
12. Svaku informaciju o djetetu koju smatra važnom, roditelj/skrbnik može odgajateljima proslijediti na e-mail vrtic@radost-crikvenica.hr ili javiti telefonski, a isto tako čini i odgajatelj.
13. Odlazak iz vrtića u svim objektima moguć je u periodu od 12:30 do 13:00 sati za djecu koja koriste 5,5-satni program, a od 15:00 do 17:00 za djecu koja koriste 10-satni program i u tom periodu će vrata vrtića biti otvorena. Za djecu u popodnevnom i produljenom programu vrata će se otvarati prema potrebi roditelja, ovisno o vremenu odlaska djeteta iz vrtića
14. Roditelj/skrbnik donosi ruksak s rezervnom odjećom i djetetovim stvarima (po mogućnosti pripremiti stvari za period od tjedan dana). Ruksak s opremom sadrži: pidžamu, rezervnu odjeću i obuću (donje rublje, čarape), pelene, dudu, bočicu za one koji ih koriste. Ukoliko je potrebno, roditelj/skrbnik i tijekom tjedna donosi čistu odjeću i potrebne stvari.
15. U vrtić nije dozvoljeno donositi igračke od kuće, niti tzv. “tješilice”
16. Preporuča se da se roditelji ne zadržavaju u grupicama ispred vrtića.
17. Prilikom dolaska po dijete slijediti iste ove upute. Odgajatelj dijete predaje roditelju/osobi u pratnji na vratima sobe.

Molimo roditelje za potpuno pridržavanje svih navedenih mjera, kako bismo zajedničkim snagama i vlastitom odgovornošću spriječili mogućnost pojave zaraze zbog naših propusta.

ADAPTACIJA/PRILAGODBA

1. Malo duže zadržavanje (do 15 minuta) moguće je samo kod prilagodbe djeteta na novu sredinu na početku uključivanja u ustanovu
2. Roditelj smije boraviti u pretprostoru sobe (garderobi).
3. Obavezno nošenje maske i nazuvki za cipele.
4. U pratnji djeteta može biti samo jedan roditelj.

SURADNJA S RODITELJIMA

1. Svaki oblik suradnje roditelja i vrtića odvija se telefonskim ili elektroničkim putem (e-mail)!
2. Svaki roditelj ima mogućnost dobivanja individualnih informacija o djetetu. Individualne informacije mogu se održati na zahtjev odgajatelja i na zahtjev roditelja. Individualne informacije održavati će se telefonskim putem ili drugim elektroničkim putevima (zbog epidemiološke situacije).

PROSLAVA ROĐENDANA

1. U vrtić nije dozvoljeno unositi hranu!
2. Dozvoljeno je donijeti sok koji će odgajatelji djeci dijeliti u jednokratne čaše, prema higijenskim uputama.
3. Odgajatelji će osmisliti proslavu rođendana na adekvatan način u vidu raznih odgojno-obrazovnih i zabavnih aktivnosti.

MJERE SUZBIJANJA BOLESTI UZROKOVANE KORONAVIRUSOM (COVID-19)

1. Bolesno dijete ne smije doći u vrtić. Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju telefonom zdravstvenoj voditeljici ili ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
2. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti ne smiju dolaziti u ustanovu.
3. U slučaju pojave temperature dok dijete boravi u vrtiću roditelj je obavezan odmah po pozivu odgajatelja, zdravstvene voditeljice, pedagoga ili ravnateljice vrtića doći po dijete i obratiti se pedijatru. Odmah nakon obavljenog pregleda roditelj mora javiti informacije o zdravstvenom stanju djeteta zdravstvenoj voditeljici na telefon 091 241 7993.
4. U slučaju bilo kakvih simptoma bolesti bez temperature (iscjedak iz nosa, kašalj, kožne promjene, proljev, povraćanje) odgajatelj će pozvati roditelja nakon konzultacije sa zdravstvenom voditeljicom i roditelj je obavezan doći po dijete.
5. Roditelj obavezno treba javiti ravnateljici ili zdravstvenoj voditeljici ako dođe do bilo kakvih promjena u zdravstvenom stanju djeteta te ako se covid-19 dijagnosticira nekom od ukućana ili bliskim kontaktima.
6. Djelatnici između sebe trebaju poštivati fizički razmak od 1,5 metra. Fizički razmak među djecom nismo u mogućnosti osigurati.
7. Obroci se, ovisno o skupini, poslužuju u sobama ili blagovaoni. Hranu dijele odgajatelji po strogim higijenskim uputama (sredstvo za dezinfekciju ruku, maska, rukavice), nema samoposluživanja djece. Razmak između stolova za blagovanje je 1, 5 metar, te je strogo određen raspored sjedenja djece.
8. Cijeli unutarnji prostor i oprema te igrala na vrtićkim igralištima se svakodnevno čiste i dezinficiraju.
9. Za vrijeme boravka djeteta u vrtiću dostupni smo vam u svakom trenutku putem telefona.

MOLIMO PROČITAJTE UPUTE HZJZ-a OD 24. 8. 2020. GODINE

KONTAKTI
ravnateljica: Martina Magaš – 098 426 020
zdravstvena voditeljica: Mirjana Paušin-Butorac – 091 241 7993
tajnik: Filip Stojević – 091 241 7900
pedagog: Admira Iljazi – 091 619 5279
pedagog: Sanja Krpan – 091 241 7991
psiholog: Anamarija Bilobrk – 091 241 7997

Izbornik