15. listopada 2020.

Obilježen Djećji tjedan

Visoki ili niski, slabi ili snažni; svi su jednako važni!
Gdje god da žive, komu god se mole; svi trebaju da se vole!
Tako bar osjećaju djeca, a od njihovih srca ne postoje veća.
Zato molim te odrasli svijete, u svemu budi dobar kao dijete!
(Tina Mihaljević)

I ove godine kao i svake do sada u našem vrtiću obilježen je Dječji tjedan (5.- 9. listopada) i Međunarodni dan djeteta sklopom različitih aktivnosti i sadržaja za djecu. Cilj Dječjeg tjedana je osvijestiti djecu i roditelje o važnosti djetinjstva, dječje igre i njihovih prava.

U jasličkim skupinama Pačići i Cvjetići obilježen je kroz likovne i tjelesne aktivnosti na temu "Mi smo djeca vesela". Provedene su opće pripravne vježbe za jasličku dob te su uz pomoću raznih alatki (kistovi, vozila, pečati…) djeca mogla slikati na vanjskom prostoru.

Skupine Slatkići, Školjkice, Morske zvjezdice, Smokvice i Prijatelji organizirale su sportske i natjecateljske igre kao i niz likovnih i glazbenih aktivnosti na temu prijateljstva i dječjih prava, izrada i oslikavanje plakata i zastave prijateljstva.

Područni vrtić Jadranovo obilježio je Dječji tjedan uz tradicionalne igre pod nazivom “Igre naših starih” i aktivnosti na temu "Što je za mene prijateljstvo?".

Područni vrtić Selce ističe se glazbenim aktivnostima "Uz prijatelje i glazbu sve je lakše", sportskim igrama "Sportom do zdravlja", izradom poruka za odrasle "moja prava" i sl.

Zadnje objave